جلوگیری از خراب شدن لایی چسب مانتو

دوخت یک لباس در کنار مهارت بالا و ذوق هنری خیاط، با لوازم و تجهیزات مختلفی امکان‌پذیر است. وجود این لوازم و آگاهی از نحوه مصرف آن‌ها، می‌تواند در دوختی بی‌نقص و به اصطلاح سکه، مؤثر باشد. از مهم‌ترین لوازم خیاطی که در دوخت لباس نقش مهمی دارد و از اصلی‌ترین رکن‌های هر لباس محسوب می‌شود، لایی‌ها هستند. لایی‌ها انواع مختلفی دارند که هر یک دارای کارایی خاصی هستند و امکان جایگزینی هریک با دیگری وجود ندارد.

 دلیل نام‌گذاری این محصولات، وجود یک‌لایه چسب در یک سمت یا هر دو سمت آن‌ها است. این لایی‌ها برای ایجاد استحکام در برخی قسمت‌های لباس چسبانده می‌شوند‌ و در ایستایی بهتر آن نقش مهمی دارند. در خصوص استفاده از لایی‌ها باید بدانید، همان‌طور که چسباندن آن موجب خوش ایست شدن مانتو و سایر لباس‌ها می‌شود، چسباندن نادرست آن نیز می‌تواند به همان اندازه از زیبایی لباس بکاهد. اگر می‌خواهید اطلاعاتی درباره نحوه استفاده از لایی به دست آورید و از خراب شدن لایی ‌چسب مانتو mantua جلوگیری کنید، این مطلب برای شما هنرجویان عزیز مفید خواهد بود.

پیشنهاد: مانتو شلوار اداری

کاربرد لایی‌چسب

جلوگیری از خراب شدن لایی چسب مانتو

لایی چسب یا پایدارکننده، یکی از لوازم مهم و ضروری برای دوخت لباسی‌ خوش‌دوخت است. این لایه در انواع متنوعی برای نیازها مختلف موجود است تا بر اساس نوع نیاز لایی مناسبی انتخاب و مصرف شود. لایی حریر، لایی لنگان، لایی فرانسه، لایی ارگانزا، لایی زانفیکس و… از انواع مختلف لایی چسب هستند که در ایستایی بهتر قسمت‌های مختلف لباس یا جنس‌های مختلف پارچه کمک‌کننده خواهند بود. برخی کاربرد لایی چسب به شرح زیر است:

  • زمانی که پارچه دارای بافت منسجم و ریزی نباشد، لایی به شکل کامل به پارچه چسبیده و به ایجاد استحکام در آن، کمک می‌کند‌.
  • در برخی پارچه‌ها، کشسانی زیاد راه پارچه مانع دوخت آسان لباس می‌شود. در این موارد چسباندن لایی کشش پارچه را به حداقل‌ رسانده و مانع کش آمدن آن در محل دوخت خواهد شد.
  • گاهی انجام گل‌دوزی و کار دست روی قسمتی از لباس، موجب کش آمدن آن قسمت شده و فرم کشش و نامناسبی را موجب می‌شود. چسباندن لایی به این قسمت از پارچه یا لباس علاوه بر زیبایی و تمیزی سوزن‌دوزی، باعث ظاهری شکیل در لباس خواهد شد.
  • همچنین استفاده از لایی در برخی قسمت‌ها همچون جیب و محل دوخت آن، کمری شلوار، مچ آستین، سجاف، یقه، جادکمه، پایین دامن شلوار و… باعث ایجاد استحکام و افزایش مقاومت پارچه و دوخت بهتر می‌شود.

پیشنهاد: خرید مانتو اداری تک

نحوه چسباندن درست لایی چسب

چسباندن لایی‌هایی که دارای چسب هستند باید به درستی انجام شود. چرا که رعایت نکردن هریک از نکات مربوط به چسباندن لایی به پارچه موجب خرابی و مشکلاتی نظیر باز شدن لایی و ایجاد چروک و نامرتبی در ظاهر لباس خواهد شد. چسباندن لایی به مانتو طبق مراحل زیر انجام می‌شود:

  • تشخیص قسمت دارای چسب
  • تشخیص طول و عرض لایی چسب
  • قرار دادن لایی چسب بر روی پارچه
  • چسباندن لایی چسب با اتو

 تشخیص قسمت دارای چسب

اولین قدم در چسباندن لایی، تشخیص قسمت براق و چسبان است. این قسمت باید بر روی محل مورد نظر قرار گرفته و به وسیله حرارت اتو چسبیده شود. تشخیص نادرست، موجب چسبیدن یک لایه چسب بر روی صفحه اتو خواهد شد. همچنین در این مورد باید توجه داشته باشید، قسمت دارای چسب لایی، باید به پشت لباس چسبانده شود. اشتباه در این مورد، موجب خرابی سطح پارچه خواهد شد.

 تشخیص طول و عرض لایی چسب

نکته مهم در چسباندن لایی چسب این است که باید طول لایی موازی با طول پارچه قرار گیرد. اگر تشخیص طول و عرض لایی برای شما مشکل است، دو طرف لایی را کمی بکشید. قسمتی که دارای کمی کشش باشد، عرض لایی است که باید در راستای عرض پارچه پهن شود.

 قرار دادن لایی چسب بر روی پارچه

این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که توجه در انجام آن، باعث جلوگیری از خراب شدن لایی چسب مانتو می‌شود. لایی چسب را به صورت مرتب و صاف، روی پشت پارچه خود پهن کنید. دقت داشته باشید سطح آن بدون چروک و کیست باشد. برای اطمینان از صافی و عدم ایجاد چین‌وچروک روی سطح لایی و پارچه، می‌توانید برخی قسمت‌ها را با سوزن ته‌گرد ثابت کنید.

 چسباندن لایی چسب با اتو

در این مرحله اتو را به آرامی روی پارچه قرار دهید. این کار باعث رسیدن حرارت اتو به قسمت چسبی، ذوب شدن چسب و در نهایت چسبیدن آن به بافت پارچه می‌شود. توجه داشته باشید اتو باید به آرامی روی قسمت پارچه‌ای لایی چسب گذاشته و برداشته شود. چرا که کشیدن اتو باعث ایجاد کشش در سطح پارچه و ایجاد چین‌وچروک در آن شده و در نهایت خراب شدن لایی چسب مانتو را موجب می‌شود.

نحوه چسباندن درست لایی چسب

نکات مهم برای جلوگیری از خراب شدن لایی چسب مانتو 

  • یکی از مهم‌ترین مواردی که باید درباره لایی چسب در نظر داشته باشید، این است که بافت لایی چسب‌ها معمولاً خاصیت آبرفت دارد؛ بنابراین به آب انداختن لایی قبل از چسباندن ضروری است. درصورتی‌که آبرفت لایی چسب گرفته نشود، در زمان اتو جمع شده و علاوه بر آسیب به پارچه، باعث خراب شدن لایی چسب مانتو می‌شود.
  • در زمان اتوکشی، بهتر است لایی در معرض دید باشد و اتو را روی سطح لایی چسب بگذارید تا مانع چین‌وچروک در سطح لایی چسب شود.
  • برای جلوگیری از خراب شدن لایی چسب مانتو، بهتر است قبل انداختن الگو روی سطح پارچه و برش آن، پارچه را لایی بزنید. درصورتی‌که پنل‌های الگو را روی پارچه برش بزنید و سپس به چسباندن لایی بپردازید، پنل‌ها دچار کشیدگی و نافرمی می‌شوند.
  • لباس لایی زده شده، بیش‌تر از سایر لباس‌ها در معرض آسیب است؛ بنابراین بهتر است بعد هر بار شستشو، لباس را به شکل کامل اتو بزنید تا قسمت‌های بازشده مجدداً به سطح پارچه بچسبند. 
  • اگر لایی زانفیکس لبه مانتو و شلوار شما از بین رفته و باز شد، می‌توانید دوباره مقداری لایی را در محل قرار داده و با اتو بچسبانید.

سخن پایانی

خیاطی یکی از مهارت‌های لذت‌بخش است که انجام مراحل آن، به ابزارآلات و لوازم خاصی نیاز دارد. این تجهیزات در مراحل مختلف برش تا دوخت مورد مصرف قرار گرفته و تکمیل مراحل لباس بدون آن‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود. یکی از این لوازم، لایی چسب‌ها هستند که استفاده از آن‌ها، سبب ایستایی بیش‌تر پارچه شده و افزایش مقاومت آن را موجب می‌شود. این لایی‌ها در انواع مختلفی موجود هستند که هریک کاربرد خاصی دارند. خراب شدن لایی چسب مانتو یکی از دغدغه‌های مهم افراد بوده که همین مسئله، باعث دقت بیش‌تر خیاط‌ها در چسباندن لایی به پارچه شده است. تمامی نکات گفته شده در این مطلب، به چسبیدن بهتر لایی به پارچه و جلوگیری از خراب شدن لایی چسب مانتو کمک‌کننده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید